SDLC & Agile – Interview questions for Freshers -4

Agile Cirlce1

In continuation of my previous blog [https://wordpress.com/post/vskumar.blog/1944] on this subject following questions and answers are continued:

 

1.  What is a collaborative development approach in  agile development model ?

Ans: In any agile project as per the Agile manifesto principles the team need to pull up the ideas through a prototype like;  either phased prototype or iterative prototype or rapid prototype. With these pulled ideas, the team need to work together by sharing knowledge among themselves and which is considered as a collaborative development approach. 

 

2.  What is model storming during construction phase of an agile development model?

Ans: When the initial requirements are envisioned they all are being transmitted into different iterations. A single team or multiple teams need to execute the iteration during software code construction. The requirements also can be changed or newly added by the stakeholders as per the agile principles at any stage of Agile project phases.  The team need to be brain stormed to execute the iterations correctly and completely as per the user’s desire. The iteration can be considered as a single agile model for construction phase and this model storming can happen within team for clear understanding of SPRINT by each developer. During the model storming; the requirements decomposition happens like; from user story to design specifications those can lead to SPRINT items, and from design to code specifications. Depends on the team planning; sometimes the outcome of model storming can also be a TDD [Test Driven Design]. [Please look into my youtube videos on Agile topic reusable code example]

 

3. What is Test Driven Design [TDD]?

Ans: Any requirement [story] need to be decomposed into design requirement. Each design requirement need to be converted into code through construction phase. When the code is visualized [before development] by the developer a test driven scenario need to be identified or visualized by the developer and it need to be documented into a test case with different test design steps. Once the developer feels this test case can be executed by using different code paths the developer can start the code writing, this concept is called Test Driven Design and using this TDD specification the development can be started.  Hence the Agile developers need to make TDD  1st ready and plan for code writing, review and unit testing. Sometimes the TDD  can be the outcome of the model storming also.

 

4. What is confirmatory testing?

Ans: In any software build there can be defects through different levels of testing. When the developer fixes one or more defects and deploy code in test environment, the test engineer need to retest it for confirming the software function with reference to the regression requirements or functionality and the fixes [if any]. For every fix confirmation test is mandatory.

 

 5.  What is evolving documentation?

Ans: As per the agile process when the code is constructed and tested the prepared documents need to be updated with reference to the tested and certified build. If any new requirement has to be incorporated into document, the documentation evolving is an ongoing activity for an iteration build till it goes to production.

 

6.  What is internally deploying software?

Ans: Once the construction is over for an iteration requirement, software can be unit tested and integration tested. If it is passed, it can be move to other test environments. As per the deployment process when we are moving software into the different environments [after test certification or confirmation] the build is known as internally deployable software.

 

7.  When can you finalize the documentation in agile model?

Ans: During the transition stage once the acceptance test is signed off users suggestions are considered to finalize the documentation.

 

8.  What are  tangible and intangible benefits for users?

Ans: In any business requirements there are direct benefits from business to incorporate software requirements into software system which is considered as tangible [direct] benefits. There are intangible [indirect benefits] also  by incorporating different requirements into software with a business usage.

Example: If  the system performance is increased by a technical design  in the software architecture, users can access the data faster which is intangible benefits. Then the  iteration can facilitate to perform the software with faster data access or the web pages appearance can be faster. Sometimes this kind of requirements can come into  technical areas rather than coming through a user story in Agile and those can be intangible benefit. Even we might consider an upgrade to database or OS or memory, etc.  then also the data access speed can be increased.

 

9.  What is the feedback analysis? When it can be done?

Ans: As per the agile principles the stakeholder collaboration is an ongoing activity. At any time the stakeholder can give informal or formal feedback for any software items or in any approach followed by agile teams. In agile model many times informal feedback can happen during the discussion. At the same time the scheduled reviews also can happen. During the review the feedback can be given by the reviewers. Even a test result can come into a feedback category. All these feedback items need to be analyzed for delivering a working software by the teams as per the principles.  Sometimes the feedback analysis outcome can come into process improvements areas for the next iteration and these should be considered for Retrospective items. Hence the feedback analysis is a mandated activity at every task completion stage in  Agile project.

 

10.  What is demo in agile model?

Ans: With reference to the rapid prototype approach agile teams are supposed to demonstrate skeleton design for a new module. it is a plan to demonstrate skeleton system to the stakeholder and to get the feedback for processing further SPRINT  or Iteration items. This demo is organized depends on the software or initial plan for a given iteration.

Keep watching this site for further updates.

Contact for any guidance/coaching.

 

Vcard-Shanthi Kumar V

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s